Oplaadpunt budgetmeter

Heb je thuis een budgetmeter van EANDIS? Dan moet je die budgetmeter opladen om gas en/of elektriciteit te ontvangen. Je hebt daarvoor een oplaadkaart. Die oplaadkaart kan je herladen bij OCMW Sint-Amands.
Met een budgetmeter kun je je energieverbruik (van elektriciteit of aardgas) via voorafbetalingen opvolgen. Dankzij de budgetmeter blijven mensen zich bewust van hun energieverbruik. Het zet mensen ertoe aan energie te besparen.

Voorwaarden

Het oplaadpunt voor de budgetmeter is bedoeld voor mensen die thuis beschikken over een budgetmeter van EANDIS.

Procedure

Een budgetmeter is een elektriciteits- of aardgasmeter waarbij u op voorhand betaalt voor de elektriciteit of het aardgas dat u verbruikt. Het is een meter die werkt met een oplaadbare budgetmeterkaart.  Er zijn aparte budgetmeters voor elektriciteit en voor gas.
U plaatst vooraf een bepaald bedrag op uw budgetmeterkaart. Deze kaart plaatst u in de budgetmeter en zolang het bedrag niet is opgebruikt, kunt u elektriciteit en gas verbruiken. Het systeem is het best te vergelijken met betalingen met een GSM- of protonkaart.
U kunt de budgetmeterkaart in alle kantoren van EANDIS opladen.  Daarnaast is er de mogelijkheid om dat ook te doen in bepaalde OCMW’s of gemeentehuizen. In Sint-Amands kan u opladen in de gebouwen van het OCMW, Hekkestraat 9 en dit tijdens de openingsuren. Er kan gebruik gemaakt worden van de budgetmeter op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9u tot 12u en op donderdag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 15u30 (uitgezonderd de schoolvakanties).   
Je kan je kaart met je referentienummer zelf opladen. Heb je hulp nodig, dan kan je terecht bij het onthaal van het OCMW. Je kan ook op andere oplaadpunten je kaart opladen.

Wat meebrengen

Je hebt je bankkaart, je budgetmeterkaart en je referentienummer nodig om te kunnen opladen. Het referentienummer heb je per brief ontvangen.
Jouw kaart past enkel op jouw budgetmeter.
Indien je je referentienummer vergeten of verloren bent, dan kan je terecht bij het onthaal van OCMW Sint-Amands. De medewerker van het onthaal helpt je graag verder. Ze heeft immers ook een lijst met referentienummers.

Bedrag


Je kan zoveel opladen als je wil maar het is verstandig om je budgetmeter regelmatig bij te laden. Op deze manier kan je beter de koudere en duurdere maanden opvangen.

 

Sociale dienst

socialedienst@sint-amands.be

052 39 98 87

Deel dit artikel

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be